17-10-09

Thema: 'toveren - grootouders'

We hadden het deze week over ‘toveren’ en ‘grootouders’. Maandag hadden we iemand op bezoek in de klas, ‘het tovervriendje’. Dit vriendje konden de kleuters alleen zelf zien door op de stoel te tikken met de toverstaf. Elke kleuter beschreef zijn vriendje. Sommige van die vriendjes hadden ook iets te vertellen. We vertaalden onze naam in heksentaal. De kleuters ontcijferden (met hulp van de juf) de letters uit hun naam, die letters waren gekoppeld aan hekssymbolen. Niet makkelijk hoor! We bekeken ook eens hoeveel er in een grote en een kleine beker kon. De begrippen, leeg, half vol, vol, meer, minder, kwamen hier aan bod. We speelden slurfkijkertje, bel en trommel en  beren in een kooi.

Deze week lag er op een morgen een touw in de klas, het touw stelde altijd een andere vraag aan de kleuters BV: hij wedde dat hij zo lang was als 5 kleuters, dat hij zo lang was dat hij rond de kast kon,… het was aan de kleuters om uit te zoeken of het touw gelijk had of niet. We brainstormden over de acrobaatkunstjes die we gaan uitvoeren op het grootoudersfeest. De juf verdeelde de kapoenen in groepjes en samen moesten ze eens nadenken over welk kunstje ze konden doen. Samen kwamen we tot een resultaat en werden de ‘kunstjes’ al eens ingeoefend.

Op vrijdag gingen we met z’n allen naar het bos! We bekeken de vele blaadjes op de grond, de verschillende paddenstoelen met hun vorm en kleur, de vruchten van verschillende bomen, de vogels die voorbijvlogen, de spinnen op hun spinnenweb, … veel te zien veel te doen in het bos! Het was een fijne en leerrijke voormiddag!


Hier enkele foto's:

 

 

Fijn weekend !

 

12:31 Gepost door Juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.